We komen terug samen

Wellicht heeft jouw ploeg enige schroom om terug de draad op te nemen en out of the box een programma samen te stellen voor je afdeling. Coronaproof iets organiseren is niet zo eenvoudig, we helpen je via dit leerplatform. Er zijn bovendien ook goede voorbeelden waarbij je wel iets opzet maar minimaal contact hebt met de deelnemers en waarbij gezinnen op zichzelf of samen met hun bubbel deelnemen. 

Veiligheid boven alles, ook voor vrijwilligers
Als medewerker kom je in contact met heel wat mensen. Voel je je niet goed of behoor je tot een risicogroep? Bekijk dan of je op de activiteit zelf helpt of beter achter de schermen. Een mondmasker dragen tijdens je taak is ook een mogelijkheid. Het komt de onderlinge sfeer ten goede als mensen hier vrij kunnen over praten in de ploeg en zich niet schuldig hoeven te voelen.

Stel je coronaverantwoordelijke aan
Duid per activiteit een corona-aanspreekpunt aan, zo weten de deelnemers wie ze moeten contacteren met vragen of problemen. Zet dit ook duidelijk op de website. Indien nodig kan de contactopvolging deze persoon contacteren. In de online coronagids gaan we dieper in op wat van deze persoon allemaal verwacht kan worden.

Coördinator van de activiteit
Als coördinator ben je vooral bezig met de activiteit op zich en het vlotte verloop. Stel samen met de coronaverantwoordelijke het draaiboek samen en zorg dat je goed van elkaar weet waarom welke maatregelen genomen werden. Dit vereenvoudigt communicatie naar medevrijwilligers en naar het publiek. 

Briefen andere medewerkers
Het wordt wellicht wat wennen om alles in goede banen te leiden op een manier die je echt niet gewend bent. Praat alles goed door en voorzie voldoende vrijwilligers op cruciale plaatsen. Zo zorgt iedereen samen voor een vlot en veilig verloop. Werk ook met duidelijke aanwijzingen zoals affiches of tape op de grond/muur geplakt. Op die manier moeten mensen minder opmerkingen geven en kan men gewoon vriendelijk zijn tegen deelnemers.

  • Heeft dit je geholpen?
  • JaNee