Een vraag over de nieuwe maatregelen?

Heb je een vraag over de nieuwe coronamaatregelen? Misschien kan deze info je al op weg helpen:

Op dit moment weten we alleen maar wat er algemeen verandert. De precieze uitwerking hiervan zullen we pas vrijdag(namiddag) kennen wanneer de protocollen en besluiten gepubliceerd worden. Ten laatste zaterdag wordt er een nieuwsbrief met alle informatie verstuurd en wordt de coronagids aangepast.

Dit weten we nu al: Er komt een algemene mondmaskerplicht in publieke binnenruimtes. Die mondmaskerplicht geldt vanaf de leeftijd van 10 jaar. Concreet gaat het o.a. om volgende locaties: 

  • evenementen (zowel indoor als outdoor) 
  • publiek toegankelijke ruimtes van culturele, feestelijke, sportieve en evenementensector 
  • publiek toegankelijke ruimtes van bedrijven, de overheid.
  • openbaar vervoer 
  • horeca (voor wie niet zit, eet of drinkt)
  • publieke gebouwen 
  • bibliotheken 
  • fitnesscentra 
  • gebouwen voor erediensten 

Voor private bijeenkomsten (= activiteiten vallen hier wellicht ook onder) en publieksevenementen wordt het gebruik van het CST en mondmasker verplicht, vanaf 50 personen binnen / 100 buiten. De combinatie mondmasker en CST is ook verplicht in schouwburgen, concertzalen, horeca (als je niet neerzit), cinema’s, musea en indoor pretparken.

Blijvende aandacht is ook vereist voor afstand houden (1,5m), goede ventilatie, hygiene-maatregelen, enz.

De nieuwe maatregelen zijn van kracht vanaf zaterdag 20/11.

Hopelijk dus snel meer coronanieuws!

Update 30/12

Sinds 30 december kunnen evenementen binnen weer doorgaan, mits het volgen van bepaalde voorwaarden. Je kan alle maatregelen zoals steeds nalezen op de Maatregelen Op Maat.

Meer lezen »

Update 22/12

Vanaf zondag (26/12) zullen de nieuwe maatregelen ingaan. Je kan ze nalezen op de Maatregelen op Maat.

Meer lezen »

Overlegcomité 22/12

Vandaag vindt er opnieuw een Overlegcomité plaats. Van zodra we weten welke invloed de extra maatregelen hebben op jou, zorgen we voor een update van de Maatregelen op Maat!

Meer lezen »

Update maatregelen 6/12

Er wordt weer heel wat verstrengd en de maatregelen die de voorbije dagen genomen werden, zorgden voor heel wat onduidelijkheid. Ondertussen werd het Koninklijk Besluit gepubliceerd en kunnen we je

Meer lezen »

Overlegcomité 26/11

Het overlegcomité is samengekomen, nu worden de protocollen geüpdatet. Ook wij moeten dus even wachten om alle details te weten te komen en precieze impact op de werking te kunnen

Meer lezen »