Overlegcomité 26/11

Het overlegcomité is samengekomen, nu worden de protocollen geüpdatet. Ook wij moeten dus even wachten om alle details te weten te komen en precieze impact op de werking te kunnen voorspellen. Maandag hopen we alle informatie te hebben en dan zullen we een nieuwsbrief uitsturen. De nieuwe regels voor activiteiten en evenementen zullen ingaan vanaf maandag 29/11.

Wat weten we nu?

Privéfeesten worden verboden. Activiteiten vallen onder de categorie ‘privéfeesten’ en zijn dus de komende 3 weken niet mogelijk. Wat valt er onder deze categorie? Bestuursvergaderingen, workshops, ontbijten, ouder-kind activiteiten…

Evenementen binnen mogen doorgaan maar alleen zittende evenementen. Dat betekent dat tweedehandsbeurzen, concerten, toneel… niet fysiek mogen doorgaan.

Sportactiviteiten mogen doorgaan, ook binnen, maar er mag geen publiek bij zijn. Knuffelturnen, indien georganiseerd met een lesgever vanuit Gezinssport Vlaanderen zou dus wel kunnen blijven doorgaan, net zoals watergewenning bv.

Wat weten we nog niet?

De bovenstaande regels zijn gebaseerd op wat we nu weten, dat wil zeggen dat we een interpretatie maken zonder alle details al te kennen. Het kan zijn dat er in de loop van het weekend nog toezeggingen of verstrengingen komen. Maandag hopen we op alle vragen een duidelijk antwoord te kunnen hebben.

Concrete vragen waarop we nu nog niet kunnen antwoorden:

  • Eetfestijnen, ontbijten… kunnen deze toch doorgaan als ze de horecaregels volgen? (op dit moment moeten we er van uitgaan van niet omdat dit activiteiten = privéfeesten zijn).
  • Hoe zit dat met evenementen buiten? Kan een tweedehandsbeurs buiten wel doorgaan? Wat zijn de voorwaarden? Zijn er bijkomende voorwaarden (bv CST voor evenementen met minder dan 50 deelnemers binnen).
  • Is een stoepbezoek van de Sint toegestaan? En zo ja, onder welke voorwaarden?

Wat met de Sint-activiteiten en Sintbezoeken?

Sintbezoeken aan/in huis kunnen niet meer, deze vallen namelijk onder privéfeesten/activiteiten. Bekijk dus nu al of je een alternatief kan aanbieden.

Op deze pagina verzamelden we ideeën rond Sint en Piet waar je inspiratie en tips en kan halen. Voor de Sint online hebben ze nog extra praktische tips en tools geformuleerd waar je gebruik van kan maken.

Update 30/12

Sinds 30 december kunnen evenementen binnen weer doorgaan, mits het volgen van bepaalde voorwaarden. Je kan alle maatregelen zoals steeds nalezen op de Maatregelen Op Maat.

Meer lezen »

Update 22/12

Vanaf zondag (26/12) zullen de nieuwe maatregelen ingaan. Je kan ze nalezen op de Maatregelen op Maat.

Meer lezen »

Overlegcomité 22/12

Vandaag vindt er opnieuw een Overlegcomité plaats. Van zodra we weten welke invloed de extra maatregelen hebben op jou, zorgen we voor een update van de Maatregelen op Maat!

Meer lezen »

Update maatregelen 6/12

Er wordt weer heel wat verstrengd en de maatregelen die de voorbije dagen genomen werden, zorgden voor heel wat onduidelijkheid. Ondertussen werd het Koninklijk Besluit gepubliceerd en kunnen we je

Meer lezen »
Wijzigende maatregelen

Maatregelen vanaf 20/11

Op 20/11 gingen de nieuwe maatregelen in. Lees ze na op maatregelen op maat. Wordt de geplande Sint-activiteit wat moeilijk met de nieuwe maatregelen? Neem dan een kijkje op onze

Meer lezen »