Wat weten we na het overlegcomité van vrijdag 3/12?

Activiteiten
Alle georganiseerde activiteiten zijn voorlopig verboden, vormingen, opleidingen en workshops kunnen voorlopig nog wel.
Over activiteiten buiten hebben we nog geen extra info. We volgen dit op de voet op en communiceren hierover van zodra we meer weten!

Evenementen

  • Binnen
    Evenementen met meer dan 4.000 bezoekers kunnen niet meer doorgaan vanaf zaterdag 4 december.
    Vanaf maandag 6 december, kunnen ook evenementen met meer dan 200 personen niet meer doorgaan. Evenementen met een maximum van 200 bezoekers kunnen enkel doorgaan met mondmasker en zittend. Vanaf 50 personen is ook het gebruik van het Covid Safe Ticket verplicht.
  • Buiten
    Voor evenementen buiten werden er voorlopig geen extra maatregelen opgelegd. Er wordt hier wel aandacht gevraagd voor ‘crowd control’ door de organisator van een evenement. Hiermee wordt bedoeld dat een organisator ervoor verantwoordelijk is dat de personen op het evenement de nodige maatregelen volgen en dat dit gecontroleerd wordt.

Mondmaskers en CST
Het gebruik van CST kan vanaf 12j en 3 maanden, in horeca en fitness pas vanaf 16 jaar.
Mondmaskerplicht geldt nu voor iedereen vanaf 6 jaar op die plaatsen waar het nodig is. 

Lokale overheid
Hou er zoals steeds rekening mee dat je lokale overheid andere maatregelen kan opleggen. Controleer dus zeker ook of jouw lokale overheid nog andere maatregelen oplegt voor jouw evenement.

Meer nieuws volgt
Van zodra we meer nieuws hebben en de maatregelen duidelijker worden, zorgen we voor meer informatie op de Maatregelen op maat en kan je een nieuwsbrief verwachten!

Update 30/12

Sinds 30 december kunnen evenementen binnen weer doorgaan, mits het volgen van bepaalde voorwaarden. Je kan alle maatregelen zoals steeds nalezen op de Maatregelen Op Maat.

Meer lezen »

Update 22/12

Vanaf zondag (26/12) zullen de nieuwe maatregelen ingaan. Je kan ze nalezen op de Maatregelen op Maat.

Meer lezen »

Overlegcomité 22/12

Vandaag vindt er opnieuw een Overlegcomité plaats. Van zodra we weten welke invloed de extra maatregelen hebben op jou, zorgen we voor een update van de Maatregelen op Maat!

Meer lezen »

Update maatregelen 6/12

Er wordt weer heel wat verstrengd en de maatregelen die de voorbije dagen genomen werden, zorgden voor heel wat onduidelijkheid. Ondertussen werd het Koninklijk Besluit gepubliceerd en kunnen we je

Meer lezen »

Overlegcomité 26/11

Het overlegcomité is samengekomen, nu worden de protocollen geüpdatet. Ook wij moeten dus even wachten om alle details te weten te komen en precieze impact op de werking te kunnen

Meer lezen »
Wijzigende maatregelen

Maatregelen vanaf 20/11

Op 20/11 gingen de nieuwe maatregelen in. Lees ze na op maatregelen op maat. Wordt de geplande Sint-activiteit wat moeilijk met de nieuwe maatregelen? Neem dan een kijkje op onze

Meer lezen »