Kofferbakverkoop

Afdeling Kaulille verkende het concept Kofferbakverkoop. Je kan het ook een tafelverkoop noemen, maar de verkoop gebeurt hier vanuit de koffer van je wagen en je parkeert die met ruime afstand van andere wagens op een parking. Een creatief idee om ons basisaanbod op een veilige manier bij de leden te krijgen!

Coronaproof tweedehandsbeurs: kofferbakverkoop Kaulille

Aanpassingen i.f.v. corona:
• Afstand houden = mogelijk, auto’s werden geparkeerd met telkens een parkeerplaats tussen. De wandelweg was éénrichtingsverkeer, duidelijk gemaakt met pijlen en nadarhekken, zeer ruimtelijk gevoel.
• Capaciteit: afspraak met gemeente om te beperken tot 400 personen gelijktijdig. Men telde aan inkom en uitgang, maar vormde met de 600 bezoekers die dag geen probleem.
• De beurs liep van 13u30 tot 16.30u en bij aanvang ontstond een wachtrij als gevolg van de registratie.
• Elke aanwezige werd verplicht om een mondmasker te dragen.
• Aan het onthaal konden bezoekers hun handen ontsmetten. Er werd geteld hoeveel mensen zich aandienden, ze kregen allemaal ontsmettende spray op hun handen gespoten. Iedereen werd geteld en iemand van de bubbel moest zich registreren (pen mochten ze houden).
• We voorzagen zelf geen catering, de twee terrassen in de buurt werden bezocht.
• Voor de eigen vrijwilligers hadden we een koelbox met drank en lekkernijen voorzien

TIP: deze activiteit staat of valt met het weer.
Communiceer vooraf dat je deze activiteit mogelijks
op het laatste moment zal moeten annuleren.

TIP 2: geef de deelnemers een papieren tas van de Gezinsbond. Hier kunnen ze hun koopwaar insteken en je kan meteen ook tellen hoeveel gezinnen
aanwezig zijn.

TIP 3: vraag de verkopers om zelf ontsmettingsmiddel te voorzien op hun stand.