Online tweedehandsbeurs

Afdeling Retie organiseerde een online tweedehandsbeurs. Heel wat kopers en verkopers reageerden positief toen ze hoorden dat onze afdeling de beurs online zou organiseren. Tussen 10 en 20 september konden gezinnen een foto van hun koopwaar plaatsen in een Facebookgroep, speciaal aangemaakt ter gelegenheid van de beurs. Ook de prijs werd bij de foto aangegeven. Andere gezinnen konden online hun interesse tonen door op de foto te reageren. De prijs werd op voorhand bepaald, er werd niet geboden. Op 26 september organiseerden we een uitwisseldag voor de gekochte goederen.

Aanpassingen i.f.v. corona:
• Het grootste deel van de activiteit gebeurde online via een Facebookgroep, geen enkel probleem dus wat afstand houden en capaciteit betreft.
• Tijdens de uitwisseldag konden verkopers pakjes binnen brengen en kopers afhalen. Dit werd coronaproof georganiseerd in een grote zaal.
• Aangebrachte looplijnen toonden hoe iedereen zich moest bewegen in de zaal. Alles lag vooraf klaar, hierdoor is het samenkomen beperkt in de tijd.

TIP: op zo’n uitwisseldag kan je ook gemakkelijk met tijdsloten werken (evt. zelf te kiezen). Zo spreid je het publiek nog net iets meer.