Eten en drinken aanbieden op een activiteit is toegestaan.

Bij evenementen is het de bedoeling dat je het horecaprotecol volgt, zowel binnen als buiten. Je houdt dan rekening met het volgende:

  • Het sluitingsuur voor de horeca is 23u.
  • Aan tafel mag je max. met 6 personen zitten.
  • Het gebruik van het CST en mondmaskers is verplicht. Enkel wie zit moet geen mondmasker dragen.
  • Blijvende aandacht is ook vereist voor afstand houden (1,5m), goede ventilatie (CO2-restricties volgen), hygiëne-maatregelen, enz.
  • Tevens moet je de deelnemers vooraf informeren over de geldende maatregelen bij je activiteit.

Als je een activiteit organiseert (die NIET in een feestzaal of café plaatsvindt) moet (mag) je géén CST gebruiken. Je moet dan ook niet de horecamaatregelen volgen.


Het verschil tussen een activiteit en een evenement:

  • Activiteit: een activiteit is voor de eigen leden. Je weet dus op voorhand wie er aanwezig zal zijn (door bv inschrijvingen) en kan hen indien nodig achteraf contacteren.
  • Evenement: een event waarbij er een publiek aanwezig is. Je weet op voorhand niet altijd wie er aanwezig zal zijn. bv. een tweedehandsbeurs, een optreden, een poppenkast…
  • Heeft dit je geholpen?
  • JaNee