Benieuwd hoe andere coördinatoren contact houden met hun oppassers? Neem dan snel een kijkje op de KOD – gluren pagina en laat je inspireren!

Het welzijn van de oppassers en van de gezinnen staat voorop. We vragen aan alle oppassers om het mondmasker maximaal te dragen tijdens de oppasbeurt en zich te beperken tot vaste gezinnen in het kader van de beperkte bubbels.

Verder zijn de volgende regels van toepassing:

  • Oppassen kan enkel bij gezinnen zonder medische klachten of symptomen die wijzen op COVID-19.

  • Oppassen kan enkel door oppassers zonder medische klachten of symptomen die wijzen op COVID-19.

  • Indien er klachten of symptomen zijn bij jou of in je gezin, stel je je geen kandidaat, of annuleer je tijdig de prestatie.

   Pas na twee weken zonder klachten of symptomen, kan je terug oppassen.

  • Is een gezinslid van de oppasser ziek, gaat deze oppas tijdelijk niet oppassen.

  • Een goede handhygiëne blijft zeer belangrijk. Het absolute minimum: handen wassen bij aankomst, wanneer er gegeten wordt (= maaltijd, snoep…), bij toiletbezoek / luier verversen.

  • Niezen / hoesten gebeurt in de binnenkant van de elleboog of een papieren zakdoekje (dat in een afgesloten vuilnisbak meteen wordt weggegooid).

  • Het gebruik van een mondmasker is verplicht.

  • Beperk je oppasbeurten tot gekende gezinnen. Een nieuw gezin kan alleen op voorwaarde dat je je kan houden aan het maximum opgelegde contacten buiten het gezin.
  • Hou rekening met plaatselijke of provinciale extra beslissingen van overheden
 • Kinderen die in thuisisolatie of quarantaine moeten, maar niet ziek zijn, mogen opgevangen worden door oppassers mits de nodige hygiëne maatregelen.

Meer info over de voorzorgsmaatregelen: www.info-coronavirus.be

Heropstart KOD vanaf 8 mei 

Vliegt jouw kinderoppasdienst er terug in? Staan jouw oppassers te trappelen om opnieuw te babysitten? Laat het weten op je sociale media-kanalen. We maakten leuke cartoons om te gebruiken op Facebook en Instagram. De cartoons beelden steeds een situatie uit met kinderen en zonder kinderen (en dus met oppas ;)).
 
Je kan de beelden hieronder vinden. Voor Facebook gebruik je best de afbeelding met de twee situaties in één afbeelding. Voor Instagram kan je werken met twee afbeeldingen. De afbeeldingen met het nieuwe logo mogen pas gebruikt worden vanaf 1/6.
 
Dit tekstje kan je gebruiken in de post: 


Even een babysit? Onze kinderoppasdienst is er opnieuw voor jou! Na een hectisch jaar staan onze oppassers terug klaar om je kroost op te vangen in hun vertrouwde omgeving. Plaats je aanvraag via www.kinderoppasdienst.be en geniet dubbel van je terrasje of zen-momentje
.

Voor Instagram kan je nog toevoegen: Swipe even voor het beeld met babysit ;).

 
De beelden van de bioscoop kan je gebruiken van zodra dit opnieuw mogelijk is.
 
Er bestaan ook beelden met animatie. Die vind je onderaan deze pagina terug. 

Instagram posts zonder logo

Instagram posts met logo

Facebook posts zonder logo

Facebook posts met logo

 • Heeft dit je geholpen?
 • JaNee