Benieuwd hoe andere coördinatoren contact houden met hun oppassers? Neem dan snel een kijkje op de KOD – gluren pagina en laat je inspireren!

De kinderoppasdienst blijft doorgaan. Oppassers mogen bij gezinnen aan de slag gaan, gekende en nieuwe gezinnen. Het is wel belangrijk om aandacht te hebben voor de veiligheid en gezondheid van zowel de gezinnen als de babysitters.

Daarom vragen we ook om ervoor te zorgen dat gezinnen en babysitters aandachtig blijven voor elkaars veiligheid en gezondheid:

Enkele aandachtspunten voor babysitters:

 • Als je klachten of symptomen hebt, aanvaard dan geen aanvragen of annuleer tijdig de geplande afspraak.
  Annuleer je afspraak in de webtoepassing, maar laat ook rechtstreeks (via telefoon, sms of WhatsApp) weten aan het gezin dat de afspraak niet kan doorgaan.
 • Draag liefst een mondmasker bij contact met de ouders van het gezin (bv. bij ontvangst en in de auto bij het halen/terugbrengen) als de 1,5 m afstand niet kan worden gerespecteerd. 
 • Een goede handhygiëne blijft belangrijk. Was je handen dus regelmatig en zeker bij aankomst, wanneer er gegeten wordt (= maaltijd, snoep…), na toiletbezoek of het verversen van een luier.
 • Niezen/hoesten doe je in de binnenkant van de elleboog of een papieren zakdoekje (dat je meteen weggooit in een afgesloten vuilnisbak)

Bekijk hier hoe je dit kan communiceren naar de babysitters van jouw kinderoppasdienst.

Enkele aandachtspunten voor gezinnen:

 • Als er klachten of symptomen zijn bij jezelf of iemand van je gezin, doe dan geen aanvragen voor een babysit of annuleer tijdig de geplande afspraak.
  Annuleer je afspraak in de webtoepassing, maar laat ook rechtstreeks (via telefoon, sms of WhatsApp) weten aan de babysit weten dat de afspraak niet kan doorgaan.
 • Draag als ouder liefst een mondmasker bij contact met de babysitter (bv. bij ontvangst en in de auto bij het halen/terugbrengen van de babysit) als de 1,5 m afstand niet kan worden gerespecteerd. 
 • Een goede handhygiëne blijft belangrijk.
 • Kinderen die in thuisisolatie of quarantaine moeten, maar niet ziek zijn, mogen opgevangen worden door babysitters mits de nodige hygiëne maatregelen.
  Een babysit vinden die tijdens school/kantooruren op jouw kinderen kan passen is niet evident, aangezien onze babysitters meestal jongeren zijn die zelf nog op de schoolbanken zitten.

Bekijk hier hoe je dit kan communiceren naar de gezinnen van jouw kinderoppasdienst.

Mag er bij babysitters of gezinnen gevraagd worden naar een CST?

Omwille van de wet op de privacy mogen onze coördinatoren geen bewijs van vaccinatie of testresultaat vragen aan gezinnen of babysitters.
Willen gezinnen of babysitters toch duidelijkheid over de vaccinatiestatus van de babysitter of het gezin waar ze langsgaan? Dan kunnen ze dat – zonder tussenkomst van de coördinator – wel zelf navragen. Het gezin of de babysitter heeft dan wel zelf de keuze om wel/niet te antwoorden op de vraag naar de vaccinatiestatus.
Vragen om een CST (covid safe ticket) voor te leggen is niet toegelaten!

Heropstart KOD

Vliegt jouw kinderoppasdienst er terug in? Staan jouw oppassers te trappelen om opnieuw te babysitten? Laat het weten op je sociale media-kanalen. We maakten leuke cartoons om te gebruiken op Facebook en Instagram. De cartoons beelden steeds een situatie uit met kinderen en zonder kinderen (en dus met oppas ;)).
 
Je kan de beelden hieronder vinden. Voor Facebook gebruik je best de afbeelding met de twee situaties in één afbeelding. Voor Instagram kan je werken met twee afbeeldingen. De afbeeldingen met het nieuwe logo mogen pas gebruikt worden vanaf 1/6.
 
Dit tekstje kan je gebruiken in de post: 


Even een babysit? Onze kinderoppasdienst is er opnieuw voor jou! Na een hectisch jaar staan onze oppassers terug klaar om je kroost op te vangen in hun vertrouwde omgeving. Plaats je aanvraag via www.kinderoppasdienst.be en geniet dubbel van je terrasje of zen-momentje
.

Voor Instagram kan je nog toevoegen: Swipe even voor het beeld met babysit ;).

Instagram posts zonder logo

Instagram posts met logo

Facebook posts zonder logo

Facebook posts met logo

 • Heeft dit je geholpen?
 • JaNee