Wat is het verschil tussen een activiteit en een evenement?

Activiteit: een activiteit is voor de eigen leden. Je weet dus op voorhand wie er aanwezig zal zijn (door vb. de inschrijvingen) en kan hen indien nodig achteraf contacteren. Bijvoorbeeld: een vergadering, een workshop, een ontbijtactie…

Evenement: een event waarbij publiek aanwezig is. Je weet vooraf niet altijd wie er aanwezig zal zijn vb. een tweedehandsbeurs, een optreden, een poppenkast…

Wat met sinterklaasbezoeken?

De Sint in huis kan niet meer. Maar een Sint op de stoep, een Zwaaisint of een online Sint is nog altijd mogelijk!

Een digitale Sint mag zelfs een Hulppiet hebben die een pakje aan huis levert, zolang Piet maar op de stoep blijft staan. Neem snel een kijkje deze pagina voor meer alternatieve Sint-ideeën.

Wat met vergaderingen?

Vergaderingen binnen kunnen niet plaatsvinden, ook niet als ze bij iemand thuis plaatsvinden! Ook in dat geval blijft het een activiteit.

Wat kan je wel doen?

  • wandelvergaderingen
  • online vergaderingen (via Zoom of Teams bijvoorbeeld)
  • buiten vergaderen

We vragen om voorzichtig te zijn en geen onnodige risico’s te nemen. Een online vergadering is misschien minder leuk maar kan zeer nuttig zijn en een goede manier om contact te houden.

Wat met kinderoppasdienst/gezelschapsdienst?

De kinderoppasdienst en de gezelschapsdienst kunnen blijven doorgaan.
Oppassers mogen bij gezinnen aan slag gaan, gekende en nieuwe gezinnen. Indien mogelijk, probeer zoveel mogelijk dezelfde babysit bij hetzelfde gezin te plannen, dan beperken we het aantal contacten.
 
We vragen aandacht voor het volgende:
  • Indien er klachten of symptomen zijn bij jou of in je gezin, stel je je geen kandidaat, of annuleer je tijdig de prestatie.We verwachten ook dat gezinnen waar gezinsleden klachten vertonen dit tijdig communiceren en de prestatie annuleren.
  • Een goede handhygiëne blijft belangrijk. Was je handen dus regelmatig bijvoorbeeld: handen wassen bij aankomst, wanneer er gegeten wordt (= maaltijd, snoep…), bij toiletbezoek / luier verversen.
  • Niezen / hoesten gebeurt in de binnenkant van de elleboog of een papieren zakdoekje (dat in een afgesloten vuilnisbak meteen wordt weggegooid)
  • Kinderen die in thuisisolatie of quarantaine moeten, maar niet ziek zijn, mogen opgevangen worden door oppassers mits de nodige hygiëne maatregelen.

Wat met tweedehandsbeurzen?

Tweedehandsbeurzen vallen onder evenementen en moeten dus die regels volgen. Een tweedehandsbeurs buiten kan, een tweedehandsbeurs binnen kan niet. Je kan, in overleg met je lokaal bestuur, wel even bekijken of je onder de regels van de rommelmarkten valt. In dat geval ga je dus goed na bij hen wat de regels zijn en of ze bijkomende regels opleggen.

Wat met ontbijten/eetfestijnen/… ?

Ontbijten en eetfestijnen kunnen enkel buiten doorgaan op dit moment, mits ze de horecamaatregelen volgen. Dat wil zeggen dat zowel het CST als het mondmasker verplicht zijn. Bij het neerzitten aan tafel mag het mondmasker af, wanneer je opstaat om bv naar het toilet te gaan moet het mondmasker weer gedragen worden.

Hou ook rekening met het gebruik van CO2-meters, maar hiervoor kan je best in gesprek gaan met de uitbater van de zaal. Zij zijn daar verantwoordelijk voor.

Binnen mogen tijdelijk geen ontbijten of eetfestijnen doorgaan.

  • Heeft dit je geholpen?
  • JaNee